Nieuws

Verdachte aangehouden na poging tot overval, politie zoekt tweede verdachte

De politie heeft op donderdag 22 september een verdachte aangehouden die in verband wordt gebracht met een poging tot overval op een supermarkt in Almere, op vrijdag 16 september. In het onderzoek naar de andere dader wordt specifiek gezocht naar enkele getuigen.

Op vrijdagavond 16 september renden twee jonge mannen rond 22.00 uur de supermarkt binnen aan de Juan Grisstraat in Tussen de Vaarten. De daders bedreigden het aanwezige personeel met een wapen. Zij waren kennelijk op zoek naar geld uit de kassa. Toen het ogenschijnlijk allemaal te lang duurde, renden zij na een kort verblijf in de winkel weer naar buiten. De politie startte direct een zoektocht naar de twee overvallers.

Aanhouding

Na getuigenoproepen en uitgebreid buurtonderzoek is de politie een verdachte op het spoor gekomen. Deze verdachte werd herkend op camerabeelden en is op donderdagochtend 22 september aangehouden. De 17-jarige jongen zit momenteel in hechtenis voor verder verhoor.

Getuigen gezocht

Het onderzoek naar de identiteit van de tweede dader loopt nog. De politie is daarbij specifiek op zoek naar twee personen. Zij zaten ten tijde van de poging tot overval op een bankje op de kruising van de Juan Grisstraat met het Botticellipad. De verdachten zijn vlak langs dit bankje gerend. Mogelijk hebben zij daarom iets gezien of gehoord dat de politie verder kan helpen in het onderzoek.

Contact

Tot op heden hebben deze getuigen zich nog niet gemeld en zij worden verzocht contact met de politie op te nemen. Heeft u verder informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek, dan wordt u ook verzocht contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *