Nieuws

Grote brand op dak van o.a. Carglass Zandzuigerstraat

Op het dak van een bedrijfsverzamelgebouw aan de Zandzuigerstraat in Almere is vrijdagmiddag een forse brand ontstaan. In het pand is onder andere reparatiebedrijf Carglass gevestigd.

De rookontwikkeling was in de wijde omgeving te zien. Er is uiteindelijk opgeschaald naar zeer grote brand om extra materiaal en mankracht ter plaatse te krijgen. Op het dak werden werkzaamheden uitgevoerd maar het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan en of de brand verband heeft met deze werkzaamheden. De brandweer is nog lange tijd bezig om het volledige pand te controleren op resterende vuurhaarden. De brand is in de spouw van het dak gaan zitten en kan zich door het hele pand hebben uitgebreid. Na verloop van tijd was rookontwikkeling zichtbaar aan beide kanten van het gebouw. In het gebouw waren gasflessen aanwezig die door de brandweer zijn veiliggesteld.

Er werd hulp ingeschakeld van de brandweer uit Lelystad, Naarden, Blaricum, Hilversum en Huizen voor onder andere het aanleggen van extra watertoevoer en het gebruik van een tweede hoogwerker. Ook het drone-team van de brandweer kwam ter plaatse om te assisteren. Zij maakten beelden vanuit de lucht met een warmtebeeldcamera om vuurhaarden op te sporen.

Bij de brand raakte niemand gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *