Nieuws

Lang werk voor hulpdiensten na auto te water

Dinsdagavond is bij Nobelhorst een auto uit de bocht gevlogen en te water geraakt. De hulpdiensten hebben vervolgens nog enkele uren werk gehad om de auto te bergen. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht.

Dinsdagavond vloog rond half twaalf een auto uit de bocht bij Nobelhorst. Het ging fout toen een bestuurder door onbekende oorzaak de bocht van de Kievitsweg naar de Grote Denkersdreef miste en van de weg raakte. De auto vloog eerst een stuk door de berm, waarbij een verkeersbord uit de grond werd gereden. Vervolgens raakte de auto zo’n 50 meter verderop te water.

De brandweer kwam met o.a. een duikwagen ter plaatse om hulp te bieden en het voertuig veilig te stellen. De bestuurder werd door ambulancemedewerkers behandeld en vervolgens met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Een bergingsbedrijf kwam ter plaatse om het voertuig uit het water te takelen. Omdat de auto met een takel uit de sloot moest worden gehaald moest er een berger met een hijsinstallatie worden opgeroepen. Deze moest uit Assendelft komen, waardoor het enige tijd duurde voordat met de berging kon worden begonnen.

Toen de auto uiteindelijk uit het water werd getakeld begon deze spontaan te roken en was een sterke brandlucht te ruiken. De brandweer werd daarop opnieuw opgeroepen om de auto nogmaals te controleren. Nadat de motorkap was opengebroken en de auto door de brandweer werd vrijgegeven kon deze rond half drie ’s nachts eindelijk op de berger worden geladen en afgevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *