Kort nieuws

Fietser gewond na aanrijding met pendelbus

Een fietser is zaterdagochtend gewond geraakt na een aanrijding met een bus in Danswijk. De bus zat vol met passagiers die onderweg waren naar de Floriade. 

Rond 10:40 uur ging het mis op de kruising van de busbaan met het Volksdanspad. Een bus die onderweg was naar het floriadeterrein kwam in botsing met een persoon op een fiets. De fietser raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten van de afdeling Verkeer van de Forensische Opsporing van de politie zijn ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval.

Busbaan gestremd

Vanwege het ongeval waren enkele tientallen floriadebezoekers gestrand in de Danswijk. De bezoekers zijn enige tijd later met een andere bus naar de Floriade gebracht. Het busverkeer van lijnen M5, 322 en de pendelbus van de Floriade was enige tijd ontregeld. Bezoekers voor de Floriade stonden daardoor langer dan gebruikelijk in de rij voor de pendelbus. Het busverkeer werd tot circa 14:00 uur omgeleid.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *