Kort nieuws

Deel Almere Buiten zonder stroom na brand in elektriciteitshuisje

In de Landgoederenbuurt is maandagmiddag brand ontstaan in een elektriciteitshuisje. Volgens een getuige was er een harde knal te horen waarna een deel van Almere Buiten zonder stroom kwam te zitten.

Kort voor 16:00 uur was er volgens een getuige een harde knal te horen bij het elektriciteitshuisje aan het Borchplantsoen. Een deel van Almere Buiten kwam na de knal direct zonder stroom te zitten. Netwerkbeheerder Liander meldt dat delen van de wijken Bouwmeesterbuurt, Landgoederenbuurt en Bloemenbuurt getroffen zijn. Ook het buitengebied van Zeewolde zit deels zonder stroom. In totaal gaat het om circa 2000 aansluitingen.

De brandweer was snel ter plaatse en stond stand-by om te kunnen blussen. Na circa een half uur was een monteur van Liander ter plaatse om de ruimte te openen. De brandweer heeft niet hoeven blussen maar heeft wel rook uit de ruimte verdreven met een ventilator. Monteurs van Liander zijn bezig om de storing te herstellen. Inmiddels heeft iedereen weer stroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *