Kort nieuws

Binnen korte tijd meerdere rijbewijzen ingevorderd bij controle Hogering

Zaterdagochtend hield de politie een snelheidscontrole op de Hogering bij Literatuurwijk. Na drie kwartier moesten al 13 automobilisten hun rijbewijs inleveren. 

Agenten controleerden zaterdagochtend met een lasercamera op een viaduct ter hoogte van de Literatuurwijk. Hier geldt een maximale snelheid van 50 km/h vanwege wegwerkzaamheden. Er is gecontroleerd op snelheid door middel van een lasercamera. Volgens de politie wordt deze lasercamera op plekken ingezet waar veel verkeer rijdt en er niet direct een staandehouding kan plaatsvinden.

In drie kwartier tijd raakten 13 bestuurders hun rijbewijs kwijt. Zij reden gecorrigeerd meer dan 50 km/h te hard. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs direct kwijt doordat er agenten een staandehouding konden doen. De overige bestuurders zullen het nieuws binnenkort te horen krijgen via een brief die naar de tenaamgestelde van het voertuig verzonden wordt.

De politie laat weten binnenkort nogmaals te controleren op de Hogering.

7 gedachten over “Binnen korte tijd meerdere rijbewijzen ingevorderd bij controle Hogering

 • Nu de buitenring vanaf de polderdreef nog richting stripheldenbuurt

  Beantwoorden
  • Burger Almere

   Dit laat wel weer zien wat ze belangrijk vinden. Lieverd boetes uitschrijven voor overtredingen dan misdrijven oplossen of voorkomen.

   50+ te hard is wel erg ja, maar het is wel onzin dat je daar nu maar 50 mag. En het is ook niet even een weekje ongemak ofzo. Maar nogmaals, de prio is duidelijk.

 • Welke werkzaamheden dan? Hekken plaatsen en klaar voor de rest van ’t weekend…

  Beantwoorden
 • Ik begrijp als er werkzaamheden zijn waar ook personen aanwezig zijn hier op moet worden gehandhaafd.
  Op zaterdag ochtend, waren er geen directe werkzaamheden op deze lokatie en in het weekend word daar niet gewerkt op het moment.
  Ik zo er meer voor zijn de controle uit te voeren op de doordeweekse dagen als er daadwerkelijk wordt gewerkt.
  Dus een beetje dubbel hoe er wordt gehandhaafd als het daadwerkelijk gaat om de veiligheid van de werkers.

  Beantwoorden
 • Het gaat niet alleen om de veiligheid van de werkers. De rijstroken zijn krapper, anderen rijden wel 50 als je dan met ruim 100 aan komt rijden is dat gewoon levensgevaarlijk.

  Beantwoorden
 • Eerste prioriteit is de burgers nog wat geld afhandig te maken want in het weekend werkt er geen hond daar. De politie weet als geen ander dat velen daar geen 50 rijden, het zaterdag lekker druk is, en zo heel veel geld binnen gehaald wordt!
  Dat je daar geen 105 moet rijden ben ik het ook wel weer mee eens, maar ze pakken je ook met een paar kilometertjes te hard!

  Beantwoorden
 • Op het punt waar de controle is uitgevoerd is het einde van de wegwerkzaamheden, namelijk 400 meter begint de snelweg en mag je 100 km per uur. Het zou ze sieren dat er wordt gehandhaafd in het hart van de werkzaamheden en bovendien dan ook doordeweeks wanneer er veel verkeer rijdt. Nu is er op zaterdagochtend en in de zomervakantie gecontroleerd en dat op een punt waar je de wegwerkzaamheden verlaat. Op de punt en de komma hebben ze gelijk maar voelt oneerlijk en als makkelijk inkomsten genereren. Tot slot is men volgens mij verplicht om een staande houding te doen zoals dat nu bij slechts 2 bestuurders is gedaan. Er was dus gelegenheid maar is het niet goed voorbereid.
  Iemand verstand van het juridische aspect?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *