Nieuws

Grote brand bij recyclingbedrijf op De Vaart

Vrijdagavond rond zeven uur is er een grote brand uitgebroken bij recyclingbedrijf Cirwinn op industrieterrein De Vaart.

De brand sloeg al snel over de betonnen omheining en tegen twee gebouwen aan, waardoor de brandweer heeft opgeschaald naar ‘Grote brand’. De brandweer is met eenheden uit Flevoland en ’t Gooi ter plaatse geweest om de brand te bestrijden. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een groot watertransport uit Huizen om voldoende water bij de brand te krijgen. Ook een schuimblusser uit Lelystad is ingezet om grote hoeveelheden water over de brand te spuiten. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Medewerkers van Cirwinn die niet lang na het uitbreken van de brand aankwamen, hebben diverse voertuigen veilig weggezet. Ook hebben ze met shovels balen geperst plastic uit elkaar getrokken zodat het vuur makkelijker te doven was. Vanwege de inzet is de Pontonweg voor al het overige verkeer afgesloten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Dit is niet de eerste brand op deze locatie. Ook in 2019, 2016, 2012 en 2011 is de brandweer hier druk geweest met (grote) branden.

(Foto’s onder video.)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *