Kort nieuws

Onderzoek in woningen na brandmelding

De brandweer heeft woensdagavond langere tijd onderzoek gedaan in enkele woningen in Almere Poort na een brandmelding. Er bleek daadwerkelijk sprake te zijn geweest van een kleine brand.

De brandweer werd rond half twaalf gealarmeerd door een bewoner van de James Cookroute. Toen de man thuis kwam van zijn werk werd hij aangesproken door een andere bewoner dat er verderop in de straat brand zou zijn. In een van de woningen ging een rookmelder af en er was daadwerkelijk sprake van een brandlucht. Omdat niet kon worden vastgesteld waar er iets brandde werden de buren van enkele huizen gewaarschuwd en uit hun woning gehaald.

De brandweer kwam ter plaatse en heeft in meerdere woningen onderzoek gedaan. De bewoners van het huis waar de rookmelder afging konden na een controle hun huis weer in. Er was sprake van een mogelijke kleine brand in de kruipruimte bij een van de buren die niet thuis waren. De brandweer kon die woning betreden en heeft de ramen geopend om het huis te ventileren.

Een ambulance was ook ter plaatse gekomen, maar er is niemand gewond geraakt. Een medewerker van het energiebedrijf verleende assistentie bij het afsluiten van de stroom. De politie kon ter plaatse verder geen mededelingen doen over wat zich precies heeft afgespeeld, omdat de brandweer nog met onderzoek bezig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *