Nieuws

Derde ongeval in week tijd op de Evenaar

Op de Evenaar hebben deze week ten minste drie ongevallen plaatsgevonden. Donderdagavond ging het opnieuw mis. 

Maandag even na 16:30 uur kwamen op de kruising met de Sieradenweg twee automobilisten met elkaar in botsing. Woensdag kwamen ook twee automobilisten met elkaar in botsing op de kruising ter hoogte van de Lanzarotestraat. Beide keren was de Evenaar enige tijd dicht. Over slachtoffers is geen informatie bekend.

Donderdagavond ging het opnieuw mis. Op de kruising met de Atlasdreef (zijde Scharlakenstraat) kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. De betrokkenen zijn gecontroleerd door een verpleegkundige, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Vanwege de aanrijding was een deel van de Evenaar afgesloten. Ten tijde van de afhandeling van het ongeval vond op de andere zijde van de kruising een bijna aanrijding plaats tussen een maaltijdbezorger op een scooter en een automobilist.

Aanpak Evenaar
De gemeente Almere denkt aan aanpassingen van de Evenaar. Deze staan vooralsnog gepland voor 2025. De voormalige gemeenteraad wil dat dit eerder gaat gebeuren. Het is nog niet bekend of de maatregelen eerder uitgevoerd gaan worden.

 

2 gedachten over “Derde ongeval in week tijd op de Evenaar

  • Misschien ligt het wel aan de rijvaardigheden van de betreffende bestuurders? Bovendien vindt De gemeente de Floriade veel belangrijker dan de verkeersveiligheid

    Beantwoorden
    • Ligt zeker weten aan de rijvaardigheid van sommige bestuurders, willen even snel dit en dat, tja dan krijg je dit dus. De Evenaar kan er niets aan doen dus je kan hem wel aanpakken maar het probleem blijft, de automobilist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *