Nieuws

Grote zoekactie op Gooimeer na omslaan vaartuig

Op het Gooimeer tussen Almere en Huizen is woensdagmiddag een boot omgeslagen. Alle opvarenden zijn na een zoekactie uit het water gehaald en naar het ziekenhuis vervoerd.

Het vaartuig met drie opvarenden, die naar verluidt op het Gooimeer aan het vissen waren, zou even na 15:30 uur zijn omgeslagen. Twee slachtoffers konden vrij snel door reddingsboten uit het water worden gehaald. Zij werden naar de jachthaven bij de Sluiskade gebracht en overgedragen aan ambulancepersoneel en vervolgens met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Naar de derde persoon werd een zoekactie gestart, waarbij naast reddingsboten van de KNRM en politie ook een helikopter en een vliegtuig van de kustwacht werden ingezet. Ook was de brandweer met meerdere duikteams aanwezig en vloog een politiehelikopter in de omgeving rond. Het derde slachtoffer werd uiteindelijk na enige tijd aangetroffen en ook uit het water gehaald. Dit slachtoffer werd ook met spoed en onder politiebegeleiding naar een ziekenhuis vervoerd.

Over de toestand van de slachtoffers is niets bekend. Een getuige wist wel te melden dat tenminste één van de slachtoffers werd gereanimeerd. Het Mobiel Medisch Team was ook ter plaatse met de traumahelikopter om het ambulancepersoneel te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *