Nieuws

Treinverkeer gestaakt na aanrijding met spoorviaduct

Het treinverkeer tussen Almere Oostvaarders en Almere Centrum ligt stil vanwege een aanrijding met een spoorviaduct. Een bakwagen was in Almere Buiten tegen een viaduct gereden.

Rond 11:15 uur reed op de Buitenzorgweg een bestuurder met zijn bakwagen tegen de metalen voorzijde van het spoorviaduct. De bestuurder besloot om niet verder door te rijden en te keren. Door deze keuze kon de wagen zonder problemen zelfstandig weer naar achteren rijden. Aan de bovenzijde van de wagen is lichte schade ontstaan.

Treinverkeer stilgelegd

ProRail heeft het treinverkeer stilgelegd omdat er mogelijk schade is ontstaan aan het spoorviaduct. Een bouwkundige komt ter plaatse om het viaduct op schade te inspecteren. Tot de inspectie heeft  plaatsgevonden rijden er geen treinen tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders.

Update 12:30 uur: De inspectie heeft plaatsgevonden. Het treinverkeer wordt hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *