Kort nieuws

Jaarwisseling zonder grote incidenten

De jaarwisseling is in Almere zonder grote incidenten verlopen. De brandweer is gedurende de avond en nacht ongeveer 20 keer ingezet.

Met name in de Waterwijk was het onrustig. Bij het Botplein heeft een partytent nabij een café in brand gestaan. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse ter ondersteuning van de brandweer. Ook werd er een reeks aan vernielingen gepleegd, waaronder een verkeerslicht dat werd opgeblazen. Verder is de brandweer bezig geweest met het blussen van afvalresten en verschillende soorten containers. In Lelystad is de brandweer twee keer uitgerukt voor een melding op een school, de brandweer uit Almere werd hierbij ook ter assistentie opgeroepen.

De gemeente laat weten dat het algemene beeld is dat het een rustige jaarwisseling is geweest. Het vuurwerkverbod werd niet overal nageleefd, het aandeel van zwaar vuurwerk lijkt groter dan voorgaande jaren. Er hebben zich geen grote incidenten op het gebied van openbare orde en veiligheid voorgedaan. De evaluatie van de jaarwisseling vindt in de aankomende weken plaats. Daarnaast gaat de gemeente aan de slag met de inventarisatie van eventuele schade.

John van der Zwan, commandant Brandweer Flevoland laat weten: “Ik ben blij dat de jaarwisseling wederom rustig is verlopen. Ook ben ik blij dat ondanks het landelijk beeld dat geweld tegen hulpverleners toeneemt, daar in onze regio tijdens deze jaarwisseling richting brandweermensen geen sprake van geweest is.”

Een gedachte over “Jaarwisseling zonder grote incidenten

  • Cafe fiesta

    Zo alles weer schoon tent weg de zeikerds die het een sta in de weg vonden ook weer tevreden en nu jacht op de daders maken die het nodig vonden om de boel in de fik te steken bij de verkeerde een lontje aangestoken

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *