Kort nieuws

In slaap gevallen vrouw ramt automobilist op A10, achtervolging eindigt in Almere

De achtervolging die afgelopen zaterdag eindigde op de Hogering kwam tot stand nadat een automobiliste was doorgereden na een aanrijding. De vrouw was tijdens het rijden in slaap gevallen.

Zaterdagavond 1 januari rond 23.30 uur werd een automobilist op de snelweg A10 West in Amsterdam in zijn flank geraakt door een andere personenauto. De bestuurster, naar later bleek een inwoonster van Almere, leek tijdens het rijden in slaap te zijn gevallen en vervolgde vervolgens slingerend haar weg. De aangereden automobilist belde hierop direct 112 en bleef de veroorzaakster volgen.
Op de A1 ter hoogte van Diemen kregen agenten beide partijen in het vizier en gaven de veroorzaakster van de aanrijding een volgteken. In plaats van te volgen stopte de vrouw midden op de A1. Op het moment dat de agenten het stilstaande voertuig wilde beveiligen tegen achteropkomend verkeer ging de vrouw er met spinnende banden ervandoor in de richting van Almere.

Achtervolging
Op de Hogering ter hoogte van Literatuurwijk probeerden agenten het voertuig klem te rijden. De agenten werden tot twee keer toe afgesneden door de vrouw. Bij de derde poging konden agenten voor het voertuig komen en lukte het om de vrouw geforceerd te laten stoppen. De vrouw remde niet en botste op een politieauto.

Toen er tot aanhouding van de vrouw overgaan kon worden bleek dat zij onder het braaksel zat en zich ook nog eens verzette tegen haar aanhouding. Een deel vanwege de Hogering was vanwege het incident tijdelijk afgesloten.

Rijbewijs ingenomen
Op het politiebureau weigerde de vrouw bloedafname door een arts van de GGD. Hierna is zij overgebracht naar het cellencomplex in Amsterdam alwaar zij voor de nacht is ingesloten.
De volgende ochtend weigerde zij alle vorm van medewerking aan de verdere afhandeling en is zij overgebracht naar een Spoedeisende Psychiatrische Afdeling alwaar passende zorg voor haar gezocht zal worden. Tegen de Vrouw is proces verbaal opgemaakt ter zake verlaten plaats ongeval, het veroorzaken van gevaar op de weg, het rijden onder invloed en is het rijbewijs ingevorderd. Daarnaast is het CBR verzocht om een onderzoek in te stellen naar haar rijgeschiktheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *