Nieuws

Aanrijding auto en scooter op de Evenaar

Woensdagavond heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Evenaar. Een persoon heeft hierbij lichte verwondingen opgelopen.

Op de kruising van de Evenaar en de Atlasdreef is woensdagavond om kwart over zeven een aanrijding gebeurd waar een auto en een scooter bij waren betrokken. De scooterrijder raakte hierbij lichtgewond en is ter plaatse door een ambulancemedewerker verzorgd. De Atlasdreef richting Evenaar was door het ongeval enige tijd gesloten voor verkeer.

De Evenaar wordt gezien als een van de gevaarlijkste verkeersplekken in de stad en de kruising met de Atlasdreef is vooral vaak toneel van een aanrijding. Aanpak van de verkeerssituatie staat ook op de lokale politieke agenda. Almere deze Week schrijft juist vandaag dat de VVD en de Partij voor de Dieren de situatie op de Evenaar snel veiliger willen hebben.

Het college erkent de gevaarlijke situatie en heeft voor volgend jaar enkele maatregelen aangekondigd, maar heeft bij de beantwoording van schriftelijke vragen laten weten dat er verder geen extra maatregelen nodig zijn. De VVD en PvdD vinden dat niet voldoende en stellen voor de werkzaamheden aan de Evenaar naar voren te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *