Kort nieuws

Brand in grote hoop hooi Brikweg

In de nacht van zaterdag op zondag is de brandweer druk bezig geweest met het bestrijden van een hooibrand aan de Brikweg. De brandweer is zondagochtend opnieuw uitgerukt om het vuur uit te krijgen.

De brandende hoop hooi en riet werd rond 23:50 uur aangetroffen naast de Brikweg in het buitengebied bij Pampus. De gemeente heeft gezorgd dat er een graafmachine ter plaatse kwam om de brandende hoop uit elkaar te trekken.

De brandweer is vannacht al enige tijd bezig geweest met een brand in hooibalen in Almere Pampus aan de Brikweg. Deze hooibalen blijven echter smeulen. De Gemeente gaat deze balen zondagmiddag uit elkaar trekken. Dit kan in de woonwijk een brandlucht geven. Heb last van de brandlucht sluit dan ramen en deuren.

Waardoor de brand is ontstaan is niet bekend. Mogelijk is de brand door broei ontstaan.

Foto’s 1-3: Damian Ruitenga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *