Nieuws

Auto op zijn kop in sloot langs Oostvaardersdijk

Donderdagmiddag is een auto op de Oostvaardersdijk van de weg geraakt en op zijn kop in de sloot onder aan de dijk beland. Een inzittende werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Even na half twee raakte een voertuig komende uit Lelystad van de weg op de Oostvaardersdijk ter hoogte van de Oostvaardersplassen, tussen Lelystad en Almere. De auto schoot over het lager gelegen fietspad heen, vloog verder de dijk af en kwam ondersteboven in de sloot terecht, langs het hek dat als afscheiding dient van de Oostvaardersplassen. Alle hulpdiensten werden opgeroepen, waaronder een traumahelikopter. Die laatste kon voor aankomst weer worden afgemeld.

De inzittende van de auto kon lopend en ondersteund door een ambulancemedewerker de dijk oplopen naar de ambulance. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Het verkeer op de dijk is enige tijd stilgezet om de hulpverleners ruimte te geven. Nadat de brandweer en ambulance waren vertrokken kon het verkeer weer verder rijden. Een berger is ter plaatse gekomen om de auto uit de sloot te trekken en af te voeren.

Een gedachte over “Auto op zijn kop in sloot langs Oostvaardersdijk

  • Vind het wel slordig dat er niet staat een medeweggebruiker heeft haar uit de auto gehaald die op zijn kop lag.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *