Kort nieuws

Politie onderzoekt mogelijke ontvoeringspoging in Waterwijk

Donderdagmiddag heeft zich in Waterwijk een incident voorgedaan, waarbij mogelijk is geprobeerd om twee jonge kinderen tegen hun wil in mee te nemen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het incident gebeurde rond kwart voor vier in de middag op het Slufterplantsoen bij een basisschool. Volgens betrokkenen is een meisje tijdens het spelen door een man benaderd en daarna in wit busje in getrokken. Nadat het meisje zichzelf op tijd kon bevrijden, zou de man een tweede poging bij een ander kind hebben gedaan. Ook dit is mislukt, waarna de man op de vlucht sloeg. De politie heeft in een Burgernet bericht de auto omschreven als een witje busje zonder belettering, zwarte bumper aan de achterkant, getinte ruiten aan de achterzijde en een gesloten zijkant.

Ook heeft de politie buurtonderzoek gedaan. Hierbij heeft de politie als signalement gegeven dat het gaat om een man met lang zwart haar tot zijn schouders met volledig zwarte kleding en Adidas schoenen. Volgens een woordvoerder van de politie is de recherche op zoek naar mensen die tussen half vier en vier uur in de omgeving iets verdachts hebben gezien. Ook is de politie nadrukkelijk opzoek naar camerabeelden.

De nabij gelegen basisschool Panta Rhei heeft ouders van de school in een email geïnformeerd over het incident, zodat ouders hun kinderen extra in de gaten kunnen houden. De directeur van de school laat aan Omroep Flevoland weten dat het incident buiten schooltijd heeft plaatsgevonden.

Tips over deze zaak kunnen worden doorgeven via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 onder vermelding van zaaknummer 2021218142.

Bron foto: Facebook

 

Een gedachte over “Politie onderzoekt mogelijke ontvoeringspoging in Waterwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *