Nieuws

Aanhouding voor leegroven kluisjes in sauna

Op woensdag 14 juli heeft de Politie Almere een 34-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van diefstal. De twee personen zouden eerder op de dag kluisjes in een sauna hebben opengebroken en vervolgens leeggehaald. Het vermoeden is dat de twee personen in meerdere sauna’s in Nederland hun slag hebben geslagen en dat er sprake zou zijn van mobiel banditisme.

Bedrijfsleiders van andere Nederlandse sauna’s hebben eerder beelden van de twee personen gedeeld als een waarschuwing. Toen ze vervolgens toesloegen in Almere, wist de bedrijfsleider snel dat het om het desbetreffende tweetal ging. Hij heeft contact opgenomen met hotels in de regio met de vraag of ze het duo hebben gezien. Opvallend detail is dat de twee zich verplaatsten in een witte auto met een afgedekt nummerbord. Een medewerker van een hotel sloeg hierop aan toen hij de auto bij hen op het parkeerterrein zag staan. Vervolgens is de politie ingelicht die ter plaatse zijn gekomen.

In de hotelkamer troffen agenten de twee verdachten aan inclusief goederen die van diefstal afkomstig waren. Beide personen zijn aangehouden.

Er wordt nog onderzocht of de aangehouden man en vrouw ook verantwoordelijk zijn voor het leegroven van kluisjes in andere sauna’s. Er zijn inmiddels 25 aangiften van diefstal en vernieling van kluisjes.

Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting en zakkenrollerij. Het aanpakken van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *