Nieuws

Uitslaande brand in wooncomplex Herman Kruyderstraat

In een woning aan de Herman Kruyderstraat in Tussen de Vaarten heeft maandagavond een uitslaande brand gewoed. 

Dat gebeurde rond 20.50 uur.  Omdat er tegelijkertijd nog een andere melding kwam is de brandweer van Lelystad gealarmeerd voor extra mankracht. Bij aankomst bleek het te gaan om een felle uitslaande brand op de eerste verdieping. Uiteindelijk kon de brand snel onder controle worden gebracht waarna de situatie weer kon worden afgeschaald. Twee ambulances zijn ter plaatse gekomen om verschillende betrokkenen te onderzoeken. Een persoon is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Een groot deel van het pand is door de hulpdiensten ontruimd. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het ventileren van het complex en het doen van een nacontrole in de omliggende woningen. De brand bleek te zijn ontstaan in een bankstel waarna het vuur zich snel door de woning verspreidde. De woning is onbewoonbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *