Nieuws

Ereteken bij twee kazernes in Almere voor omgekomen brandweermensen

Zaterdag stonden brandweerlieden voor de tiende keer landelijk stil bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak. Op deze dag hangen de brandweervlaggen bij veel korpsen halfstok. En bij meer dan honderd posten werd tegelijk met het herdenkingsmoment in Arnhem, om 13.00 uur, een minuut lang het water-ereteken gemaakt.

Jaarlijks herdenkt de brandweer op de derde zaterdag in juni alle brandweermensen die zijn omgekomen tijdens of ten gevolge van het uitvoeren van het brandweervak. De landelijke herdenking bij het nationaal brandweermonument in Schaarsbergen vindt dit jaar wederom plaats met een beperkt aantal mensen in verband met de huidige corona-maatregelen.

Ereteken bij kazernes

Naast het nationale monument heeft een kunstenaar ook een ereteken met water ontwikkeld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Tijdens de nationale herdenking werd om 13.00 uur het ereteken gemaakt. Aan alle brandweerkorpsen en -posten in Nederland werd het verzoek gedaan om op zoveel mogelijk posten en kazernes, gelijktijdig aan het herdenkingsmoment het ereteken te maken.

In Almere maakten brandweerlieden bij de kazernes van Veluwsekant en Markerkant het ereteken om 13:00 uur. In tegenstelling tot voorgaande jaren deed kazerne Almere Buiten dit jaar om onbekende reden niet mee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *