Woningen ontruimd na vondst mogelijk explosief Noorderplassen

Zondagochtend zijn meerdere woningen aan de Fokkeboom in de Noorderplassen West ontruimd. De politie schakelde een expert in die het verdachte voorwerp niet vertrouwde en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) inschakelde.

De EOD staat voor een blok van ongeveer drie woningen. De omgeving is zeer ruim afgezet. Een politiehelikopter heeft beelden vanuit de lucht gemaakt en is geland in de omgeving voor overleg. Wat er precies is gevonden is nog onduidelijk.

Naast de Fokkeboom is ook de doorgaande Busbaan afgesloten en wordt het busverkeer omgeleid. Ook de doorgaande weg Dek is aan beide kanten gestremd.

Update: Om 13:00 uur is het gebied weer vrijgeven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *