Kort nieuws

Natuurbrand in het Meridiaanpark

In het Meridiaanpark in Almere Buiten is zaterdagmiddag een natuurbrand uitgebroken. De brandweer moest twee voertuigen inzetten om het vuur te bestrijden.

Rond één uur in de middag ontstond brand op een stuk grond ter hoogte van de Regenboogbuurt. De begroeiing vatte vlam over een oppervlakte van naar schatting minstens 30 bij 30 meter. Hoewel het vuur zelf vrij snel kon worden gedoofd leek het er op dat het eromheen door de droogte steeds weer oplaaide.

De brandweer moest met twee autospuiten water aanvoeren vanaf een brandkraan op de Paletlaan om de brand te blussen en de omliggende grond nat te houden en herontsteking later te voorkomen. Het nablussen heeft hierdoor nog enige tijd geduurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *