Nieuws

Vooral brandjes tijdens relatief rustige jaarwisseling

De jaarwisseling heeft in Almere niet tot grote incidenten geleid. Het aantal incidenten was aanzienlijk minder in vergelijking met de vorige jaarwisseling. 

De gemeente Almere meldt dat het ondanks de coronamaatregelen een rustige jaarwisseling is geweest in Almere. Het vuurwerkverbod werd weliswaar niet overal nageleefd, maar er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. De brandweer daarentegen is druk geweest met het blussen van brandjes.

Twee auto’s in brand
Bij SC Buitenboys in Buiten ging rond 01:10 uur een auto in vlammen op, niet veel later stond ook in de Kruidenwijk bij de Nootmuskaatweg een auto in brand. De brandweer is verder gealarmeerd voor een brandende bromfiets in de Molenbuurt.

Gebouwbranden
De brandweer kreeg even na 15:30 uur de eerste melding. In een schuur aan de M.J. Granpré Molièrestraat in de Bouwmeesterbuurt was een kleine brand uitgebroken. Een omstander wist deze snel te blussen. Rond 00:30 uur brak er brand uit bij een school aan het Dordrechtplein. Aan de zijkant van het pand was een raam gesneuveld en brand ontstaan. Even later brak er brand uit bij een café aan de Harderwijkoever. Beide branden waren snel onder controle.

Containerbranden

De brandweer is in totaal circa 20 keer uitgerukt voor afval en containerbrandjes. Tussen 31 december 00.00 uur en 1 januari 08.00 uur zijn er 80 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen in Flevoland.

Geen vuurwerkslachtoffers

De Spoedpost kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling. Er meldden zich geen vuurwerkslachtoffers bij de spoedeisende hulp. Drie patiënten werden behandeld wegens intoxicatie door alcohol/drugs. Er was één agressieve patiënt waar de hulp van de politie bij is ingeschakeld.

Alle meldingen zijn terug te vinden in ons liveblog.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *