Kort nieuws

Almeerder aangehouden voor uitlatingen na demonstratie Museumplein

Een 39-jarige man uit Almere, die naar aanleiding van de demonstratie van ‘Nederland in Verzet’ op zondag 17 januari op het Museumplein dwingende en smadelijke uitlatingen deed aan het adres van journalisten en de politie, is zaterdag 23 januari aangehouden. 

Het gaat om corona-activist en voormalig kandidaat-raadslid Ronald L. In een video zei de verdachte dat journalisten maar beter ontslag kunnen nemen of vluchten naar het buitenland omdat hen anders iets wordt aangedaan. De NOS heeft hierop aangifte gedaan van bedreiging van journalistieke medewerkers.

Daarnaast betichtte de man de politie ervan door middel van zogenoemde Romeo’s de eigen Mobiele Eenheid te hebben geprovoceerd door het gebruik van geweld, om zo de inzet van de Mobiele Eenheid tegen de demonstranten te kunnen rechtvaardigen. De werkwijze van de politie is echter zo dat zij geweldplegers onder de demonstranten gelijk aanhouden en uit de menigte halen. Wat de verdachte beweert, is niet waar en hij kan dit ook weten. De politie heeft aangifte gedaan van smaad.

Beide aangiften zijn nu in onderzoek bij het Openbaar Ministerie. In dit onderzoek moeten de gegevensdragers die in beslag zijn genomen, nog nader worden onderzocht. De verdachte is verhoord en zal vandaag worden heengezonden. Als het onderzoek is afgerond zal de officier van justitie een beslissing nemen over de verdere vervolging en de zaak zo mogelijk aanbrengen op een zitting.

2 gedachten over “Almeerder aangehouden voor uitlatingen na demonstratie Museumplein

  • Laten ze hem maar houden daar. Die kunben we in Almere missen als kiespijn.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *