Kort nieuws

Kat op het dak in de Oostvaardersbuurt

De brandweer is dinsdagmiddag in de Oostvaardersbuurt in actie gekomen voor een kat op het dak. Het beestje klom uiteindelijk zelf naar beneden.

Een bewoonster zag eerder op de dag de kat op het dak zitten bij een woning aan de Jan Rijksenstraat. De brandweer kwam niet direct in actie, maar vroeg om terug te bellen als de kat er later op de dag nog steeds zou zitten. Rond 16:45 uur zat de kat nog steeds op het dak waarna de brandweer met een hoogwerker ter plaatse kwam om de kat veilig naar beneden te krijgen.

Toen de hoogwerker eenmaal omhoog ging besloot de kat op een wat moeilijker bereikbare plek te gaan zitten. De brandweerlieden wisten de kat met de hoogwerker te bereiken, echter koos het beest het hazenpad en gleed naar een lagergelegen dakkapel op de eerste verdieping. Niet veel later sprong de kat via de dakgoot naar de grond. Het geschrokken beest vluchtte snel richting huis waarop de brandweer retour kon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *