Nieuws

Zoekactie politie en EOD in Eilandenbuurt

In de Eilandenbuurt werd maandag door de politie en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) een zoekactie uitgevoerd in het water langs de busbaan. De actie is maandag al aan het begin van de ochtend gestart. De zoekactie heeft verband met het explosief dat zondag in de buurt werd aangetroffen.

Omwonenden vertelden dat de politie al om acht uur maandagochtend ter plaatse was bij de busbaan langs de Tasmaniëstraat. Rond twaalf uur zou de EOD zijn gearriveerd, die met twee duikers in het water langs de busbaan een uitgebreide zoekactie hebben uitgevoerd.

De locatie is vlak bij de plaats waar zondag een explosief werd aangetroffen, dat ook al door de EOD veilig werd gesteld. Maandagmiddag heeft de politie bekend gemaakt dat de zoekactie vandaag verband heeft met het aangetroffen explosief gisteren, in de Fijistraat. In die zaak heeft de politie een 17-jarige verdachte aangehouden. De mogelijke betrokkenheid van de jongen wordt door de politie onderzocht. De politie en de EOD zochten naar een voorwerp. Er is niet bekend gemaakt om wat voor voorwerp het ging en of er daadwerkelijk iets is gevonden.

Getuigen

De politie zoekt getuigen die iets gezien hebben in de buurt van de Fijistraat of de Tasmaniëstraat. Was u zondagmorgen in de buurt van de Fijistraat en Tasmaniëstraat en heeft u iets opvallends gezien? Of heeft u camerabeelden die relevant kunnen zijn? Wellicht heeft u iets gehoord over dit incident? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook, via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *