Nieuws

Twee agressieve honden doodgeschoten bij aanhouding

Bij de aanhouding van een man in Almere Buiten heeft de politie zondagavond te maken gekregen met twee agressieve honden. De honden vielen een agent en een politiehond aan. Dat ging met zoveel geweld dat een agent zijn vuurwapen tegen de honden moest gebruiken. De agressieve honden hebben dat niet overleefd.

Rond 23:00 uur waren agenten ter plaatse aan de Mahoniestraat in de Regenboogbuurt. Ze kwamen daar om een 33-jarige man aan te houden die gesignaleerd stond vanwege een eerdere mishandeling en mogelijk aanwezig zou zijn op deze locatie. Toen de agenten tot aanhouding wilden overgaan kwamen twee agressieve honden op de politiemensen af en vielen de agenten en een politiehond aan, zo meldt de politie in een persbericht. Daarbij zag een agent zich genoodzaakt om zijn vuurwapen tegen de honden in te zetten.

Eén hond stierf ter plaatse. De tweede hond is naar een diergeneeskundig ziekenhuis gebracht maar het dier is daar later op de dag ook gestorven. De 33-jarige verdachte kon uiteindelijk alsnog worden aangehouden. Onderzocht wordt of hij de honden bewust op de agenten heeft afgestuurd.

11 gedachten over “Twee agressieve honden doodgeschoten bij aanhouding

 • Twee agressieve honden heeft er iemand ook een bijtwond opgelopen waarschijnlijk 2 waakhonden waar rekening mee gehouden moet worden omdat ze hun baas willen beschermen omdat ze de situatie niet snappen schiet een debiel m voor ze kop omdat ze altijd dreigen een woning binnen komen rennen

  Beantwoorden
  • Een waakhond hoort te waken, en niet aan te vallen als ze iets niet begrijpen? Want uiteindelijk begrijpen ze niks. Politie voor hun is net zoals elk ander vreemde.

  • Henkie penkie

   Lekker doordachte reactie. Gebaseerd op? Wie wilde de woning binnen rennen. Is dat hoe het ging?
   Je was er bij en je zag dit gebeuren?
   Vent, je lult!

 • Erwin Van Der Schoot

  Natuurlijk schiet maar meteen. Dat de honden hun baas verdedigen is niet meer dan normaal. Maar ja de politie mag tegenwoordig ja alles doen waar ze zin in hebben.
  Bewijzen ze maar al te vaak tegenwoordig.

  Beantwoorden
  • Henkie penkie

   Dus de politie schoot meteen? De politie deed maar wat?
   Je was er ook bij?

 • Henkie penkie

  Honden zijn beesten. Niet te vertrouwen! Wat nou als blijkt dat de honden wel door hun baasje op de politie afgestuurd waren…..

  Iedereen weet het beter maar niemand was er bij. Toch?
  Hou dan je oordeel lekker voor jezelf. Als er iets een moeilijk besluit is voor een agent dan is dat wel het moment dat ze beslissen te gaan schieten.

  Beantwoorden
 • Dat waren zeker vals/slecht gemaakte honden door hun bazies. Een gevaar voor de samenleving.
  Goedopgevoedde honden doen dit niet. Hanky Panky heeft zeker nooit naar the dogwhisperer gekeken.
  Het zijn niet de honden die slecht zijn maar hun bazen die ze verkeerd opvoeden /vals maken ; liepen die bazies & cohorts ook niet toevallig met messen rond, en waren die daarbij vernielzuchtig en agressief intimiderend tegen andere mensen ? Sommige bazies voedden hun hond net als hun kinderen op; als kleine criminelen.

  Beantwoorden
 • Deze site past kennelijk censuur toe. Behalve voor Hanky Panky.
  Zeer Apart mag men wel zeggen.

  Beantwoorden
  • Politie had waarschijnlijk geen verdovingsgeweer bijdehand; misschien in de toekomst te gebruiken in zulke gevallen. Maar meestal zijn die honden al zover heen en zo agressief dat ze niet meer te redden /resocialiseren vallen en ook het asiel ze moet laten inslapen; omdat ze een gevaar zijn voor hun omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *