Kort nieuws

Treindienst weer hervat na defecte trein

De treindienst op de Flevolijn is de rest van de dag verstoord. Oorzaak is een defecte trein op station Almere Buiten. De verwachting is dat de treinen pas donderdagochtend weer volgens het spoorboekje rijden.

Op station Almere Buiten raakte vanmiddag om 14:40 uur een sprinter defect die onderweg was richting Weesp. Een van de stroomafnemers op het dak van de trein is afgebroken. Om de stremming te verhelpen moet de trein worden weggesleept. Daarvoor zal eerst de kapotte stroomafnemer moeten worden verwijderd. Om dat veilig te doen moet de spanning van de bovenleiding worden gehaald, wat zou betekenen dat er helemaal geen treinverkeer meer mogelijk is. Nu wordt er beperkt gereden, waarbij tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders slechts één spoor beschikbaar is.

NS en ProRail hebben laten weten dat het oplossen van de situatie nog tot in de nacht gaat duren. De verwachting is dat de treinen daarom pas weer donderdagochtend bij de start van de treindienst volgens de normale dienstregeling zullen rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *