Nieuws

Coronapatiënten uit Flevoziekenhuis overgeplaatst naar Duitsland

Vrijdag zijn twee coronapatiënten van het Flevoziekenhuis overgeplaatst naar een ziekenhuis in het Duitse Münster. Het ziekenhuis doet dit om de zorg te ontlasten.

Rond 12:30 uur vertrok de eerste traumahelikopter richting Duitsland. Na een korte stop om te tanken werd rond 16:00 uur de tweede patiënt overgebracht. Door het snel aantal oplopende coronapatiënten in Nederland bleek er in de regio geen ruimte om deze patiënten op te vangen. Het Flevoziekenhuis telde voor de overplaatsing zes IC-patiënten waarbij COVID-19 is vastgesteld, terwijl er ruimte is voor vijf. Het Flevoziekenhuis schaalde eerder de reguliere zorg al af omdat de capaciteit van de zorg onder druk kwam te staan. Om te voorkomen dat er verder moet worden afgeschaald is er gekozen voor overplaatsing naar het buitenland.

Het aantal besmettingen in Almere loopt de laatste weken hard op. Begin september telde Almere ongeveer 10 corona-positieve testen. Vandaag zijn er 117 personen corona-positief getest. Ook in het aantal ziekenhuisopnames is een stijgende trend waarneembaar (± 2,5 personen per dag), al is dit nog minder dan tijdens de piek in de eerste golf (±17.5 personen per dag).

2 gedachten over “Coronapatiënten uit Flevoziekenhuis overgeplaatst naar Duitsland

  • Sven Toolboy

    ” Naar een korte stop om te tanken…” => Een korte stop is toch niet iets waar je NAARtoe gaat? Graag de korte variant NA gebruiken, die een tijdsaanduiding weergeeft.
    NaaR is alleen bij Richting

    Beantwoorden
  • Fijn dat t altijd gaat over hoeveel nieuwe patiënten er binnekomen per dag, maar ga vanaf nu ook een vermelden hoeveel er per dag ook weer ontslagen worden uit ziekenhuizen. Al dit soort berichtgeving maken de mens onnodig bang.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *