Nieuws

Schuurbrand in de Sprotstraat

In de nacht van zondag op maandag is brand ontstaan in een schuur in de achtertuin van een woning in de Sprotstraat. De brand heeft één schuur volledig in de as gelegd. Ook is een deel van een schutting verwoest. Er hebben zich zover bekend geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

De brandweer werd kort na half één in eerste instantie opgeroepen voor een bosschagebrand. Maar al snel werd duidelijk dat het om een schuur ging. Daarop werd een tweede blusvoertuig gealarmeerd. Er werd vervolgens opgeschaald naar ‘middelbrand’.

Het vuur was snel onder controle. De brandweer heeft ook schuren van de buren en achterburen nat gehouden. Deze schuren hebben ook schade opgelopen. De brand was zo hevig dat de kunststof kap van een lantaarnpaal naast de tuin wegsmolt. Na een half uur kon het sein brand meester worden gegeven. Uit voorzorg werden enkele omliggende woningen nog gecontroleerd op koolmonoxide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *