Kort nieuws

Koppeldreef dicht na kop-staartaanrijding

De Koppeldreef in het centrum van Almere Buiten is woensdagmiddag enige tijd afgesloten geweest na een kop-staartaanrijding. Een persoon werd ter plaatse in de ambulance behandeld.

Even voor drie uur raakten drie personenauto’s betrokken bij een kop-staartaanrijding op de rijbaan van de Koppeldreef richting het Westelijk Halfrond. Hierbij ontstond met name schade aan het middelste en achterste voertuig. De voorste auto werd ook geraakt, maar deze liep geen zichtbare schade op. Een ambulance kwam ter plaatse om de inzittenden te controleren. Een vrouw werd in de ambulance behandeld, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Twee voertuigen konden zelf hun weg vervolgen. De derde auto werd aan de kant geduwd zodat de weg weer voor het verkeer kon worden opengesteld. Voordat het zover was werd de wegafsluiting echter door enkele automobilisten genegeerd. Zij reden langs de pionnen en de politieauto waarmee de Koppeldreef was afgesloten. Zij werden door de agenten ter plaatse op hun gedrag aangesproken.

5 gedachten over “Koppeldreef dicht na kop-staartaanrijding

 • Alles wegen ombouwen naar 1 baan in Almere, dan krijg je dit soort onnodige wegafsluitingen je kunt geen kant meer op.

  Beantwoorden
 • tsja….we stoppen daar voor fietsers.,..die geen voorrang hebben…we willen graag hoffelijk zijn…maar op de volgende rotonde nemen we voorrang….want dan hoeft het niet meer….met alle gevolgen van dien

  Beantwoorden
  • Helemaal gelijk. Heel vervelend als auto’s daar stoppen om fietser voorrang te geven.

  • Veel groter probleem is het telefoongebruik. Ik heb het eens staan turven onder het spoorviaduct (dan kan je ook goed in de auto’s kijken en zie je op sommige momenten 1 op 4 een telegfoon in de hand of op de knieĆ«n hebben.

   Ik ben het met u eens dat er NIET gestopt moet worden voor fietsers maar als het toch gebeurd gaat het vaak fout doordat men niet naar de weg kijkt maar op het telefoonschermpje.

 • IK heb vlakbij de fietsenoversteekplaats (onder het spoor) eens staan turven hoeveel automobilisten in dit stukje op hun telefoon zitten en dat is ongeveer 1 op 4.
  Als ik hier met de auto rijd dan houd ik altijd drie autolengtes afstand tot mijn voorligger als ik de achterste ben die stil komt te staan. Natuurlijk is de weg te krap om bij calamiteiten genoeg doorstroming te kunnen verwerken en natuurlijk is dat stoppen voor fietsers onnodig en hinderlijk maar dat telefoongebruik tijdens het rijden mag van mij met drie maanden ontzegging worden beboet.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *