Nieuws

Grote inzet hulpdiensten na melding kinderen te water Osirispad

Langs Osirispad ter hoogte van de Dettifossstraat in Almere Poort zijn zaterdagavond meerdere kinderen te water geraakt.

Dat gebeurde rond 19:10 uur ter hoogte van het touwvlot wat aldaar ligt. Een groot aantal ambulances, brandweerduikers en twee traumahelikopters zijn ter plaatse gekomen voor de hulpverlening. Tegelijkertijd is door duikers een grote zoekactie gestart naar een aantal mogelijk vermiste kinderen. Volgens de eerste meldingen zouden er twee onder het vlot vast hebben gezeten. Dankzij het snelle optreden van omstanders en hulpdiensten zijn ze snel uit het water gehaald. Uiteindelijk bleken er zes kinderen op het vlot te hebben gezeten en waren alle betrokkenen terecht.

De twee slachtoffers zijn in kritieke toestand met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Vier kinderen zijn ter plaatse gecontroleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *