Nieuws

Schietincidenten Melkdistelstraat en Freyjaplantsoen

De politie werd in de nacht van zondag op maandag geconfronteerd met twee schietincidenten tegelijk. Eerst werd melding gemaakt van een incident in de Melkdistelstraat, kort daarna werd er ook een incident gemeld op het Freyjaplantsoen.

De eerste melding werd gedaan rond kwart over drie. Dit was op de Melkdistelstraat in Kruidenwijk, op dezelfde locatie waar in de nacht van 1 mei ook al een schietincident plaatsvond. Tien minuten later werd er eenzelfde incident bij de politie gemeld op het Freyjaplantsoen in het Homeruskwartier in Poort. In beide gevallen zijn er geen gewonden gevallen en is nog onduidelijk wat het doelwit was van de schietpartijen.

De politie is vannacht op beide locaties druk bezig geweest met onderzoek. Het is nog niet bekend of er een verband is tussen de beide schietpartijen vannacht en die van 1 mei. De politie hoopt in de loop van maandag met meer informatie te kunnen komen. In verband met het onderzoek is er veel politie op de been en heeft er ook enige tijd een politiehelikopter boven Almere gevlogen.

Getuigenoproep

De politie heeft maandagmiddag bekend gemaakt dat er in beide gevallen meerdere keren op een woning is geschoten. In de Melkdistelstraat waren bewoners in de woning aanwezig. Zij bleven ongedeerd. In de woning in de Freyjastraat was niemand aanwezig ten tijde van de beschieting.

De wijkagenten van de Kruidenwijk en Almere Poort zijn de hele dag in de wijk te vinden. Bewoners die vragen hebben of behoefte hebben aan een gesprek kunnen direct bij hun wijkagent terecht. Via de facebookpagina politiealmerewestpoort laten de wijkagenten weten waar ze ongeveer te vinden zijn.

Als je getuige bent geweest van een van de beschietingen, of hier meer over weet, dan word je gevraagd contact te zoeken met de recherche van Almere via 0900-8844. Ook kan je reageren via het tipformulier op www.politie.nl. Wil je liever anoniem reageren, doe dit dan via Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *