Kort nieuws

Jonge kat glijdt van het dak na ingrijpen brandweer

Maandag is rond het middaguur een jonge kat in de H.J.A. Hovens Grevestraat in problemen gekomen toen het op avontuur ging op het dak van de woning, maar er niet meer af kon komen. De brandweer werd ingeschakeld om het beestje naar beneden te helpen.

Het eerste plan van de brandweer was om de kat met behulp van de hoogwerker naar het eind van de huizenrij te dwingen, om het beestje daar op te kunnen pakken. Toen de hoogwerker in positie stond verdween de kat echter aan de achterzijde van het dak op een dakkapel, waardoor het uit zicht was voor de brandweerlieden. Toen de hoogwerker het beest naderde slaagde het er in om de verkeerde kant op te vluchten, waarna het helemaal naar het andere eind van de huizenrij over het dak liep.

Daarop werd door de brandweer plan B ingeschakeld. Met een brandslang werd water in de richtinig van de kat gespoten om het terug te dringen richting de hoogwerker. Uiteindelijk vond het beestje de dreiging van twee kanten te veel, waarop het zich aan de achterzijde van het dak liet glijden en ongeschonden op een overkapping van een van de achtertuinen belandde. Het geschrokken beest was toen snel weer thuis bij de eigenaar.

Een gedachte over “Jonge kat glijdt van het dak na ingrijpen brandweer

  • Natuurlijk moet je ingrijpen, elk leven van mens en dier is belangrijk of het nu een dier of een mens is als we kunnen redden moeten we dat niet laten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *