Kort nieuws

Brandweer heeft klus aan brand in spouwmuur

In Filmwijk is op Hemelvaartsdag net na het middaguur brand ontstaan in een woning. Het betrof een brandje in de spouwmuur van de woning, wat het voor de brandweer lastig maakt om te bestrijden.

Bij werkzaamheden in de achtertuin van een woning aan de Lou Costellostraat is brand ontstaan. Het vuur kon zich in de spouwmuur van de achtergevel van het huis uitbreiden. Hoewel er geen sprake was van uitslaande vlammen of flinke rookontwikkeling zijn deze branden altijd lastig te bestrijden, omdat de brandhaard moeilijk bereikbaar is. De brandweer had er een klus aan om het vuur te doven.

Door het gedeeltelijk slopen van de daklijst konden brandweerlieden water in de spouwmuur spuiten. Met behulp van de warmtebeeldcamera werd gecontroleerd of het vuur gedoofd was. Het is niet bekend hoe groot de schade is die de brand heeft veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *