Nieuws

Coronamaatregel: gemeente reguleert gebruik skatebaan Evenaar

De afgelopen weken is meerdere keren vastgesteld dat grotere groepen jongeren de maatregelen die de verspreiding van het COVID-19 virus moeten tegengaan aan hun laars lappen. De skatebaan aan de Evenaar is een plek waar te grote groepen worden aangetroffen die o.a. geen rekening houden met de onderlinge afstand van 1,5 meter. Omdat iedereen het virus kan dragen en verspreiden, ook zonder er zelf last van te hebben, heeft de gemeente nu besloten om maatregelen te treffen.

Jongeren zijn de afgelopen weken al meerdere keren door politie en handhaving aangesproken op hun gedrag. Ook zijn er bekeuringen uitgedeeld aan jongeren die, ondanks de waarschuwingen, de regels bleven overtreden.

Er worden vandaag hekken om de skatebaan geplaatst. De skatebaan wordt echter niet gesloten. Er wordt toezicht ingesteld, wat ervoor moet zorgen dat niet te veel jongeren tegelijk op de skatebaan aanwezig zijn. Het gebruik van de skatebaan wordt dan gereguleerd. Als de baan te druk is mag er niemand meer naar binnen. Ook wordt er gelet op de onderlinge afstand.

De gemeente hoopt hiermee verspreiding van corona op deze plek te voorkomen, terwijl jongeren toch gebruik kunnen blijven maken van de skatebaan. Het is nog niet bekend wanneer het toezicht begint en de baan weer kan worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *