Nieuws

Jeugddetentie voor gewapende overval op KFC-restaurant Torontoweg

Twee jongens van 17 en 18 jaar uit Almere zijn door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een jeugddetentie van 1 jaar, waarvan een deel voorwaardelijk met daarbij een gedrag beïnvloedende maatregel (GBM). Een andere jongen van 17 kreeg 9 maanden jeugddetentie opgelegd, plus jeugd-tbs. De jongens pleegden begin vorig jaar een gewapende overval op een KFC-restaurant aan de Torontoweg in Almere Buiten, waarbij ze €2.700,- buitmaakten.

Op 28 januari 2019, rond 23:50 uur, kwamen zes jongens de KFC in Almere binnen. Ze droegen bivakmutsen of hadden hun gezicht bedekt. De jongens sprongen over de toonbank en riepen: “Wij willen geld!” Ook sloegen ze met hamers. Eén van de jongens had een vuurwapen in zijn hand en richtte daarmee op één van de KFC-werknemers. Die moest de kassa openmaken. Daarna richtten ze zich op de kluis. Eén van de jongens drukte daarbij een mes tegen de rug van een andere werknemer. Weer een ander werd bedreigd met een ijzeren staaf.

Opsporing Verzocht
Bewakingscamera’s van de KFC legden de overval vast. Daarnaast kon een getuige de scooters van de verdachten omschrijven. Die scooters werden later teruggevonden op twee adressen, dicht bij de woning van één van de verdachten. Bij de daaropvolgende huiszoeking werden spullen aangetroffen die ook op de camerabeelden te zien zijn, zoals schoenen, een jas en handschoenen. Opsporing Verzocht liet een paar maanden na de overval de camerabeelden zien. Op dat moment werd de telefoon van één van de verdachten afgetapt en is te horen hoe hij met anderen over de overval praat. Op de telefoon van één van de verdachten is bovendien een foto aangetroffen van een persoon die op bed ligt met een vuurwapen in zijn hand. Ook had die persoon een stapel geldbiljetten vast en lagen er 8 rolletjes muntgeld. Volgens de aangever waren bij de overval de nodige rolletjes geld weggenomen. Uit onderzoek blijkt dat de bewuste foto een uur na de overval is gemaakt.

Straffen
De verdachten hebben bij het personeel en de omstanders in de KFC hevige gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt. Het is algemeen bekend dat overvallen voor de direct betrokkenen erg traumatiserend kunnen zijn. De verdachten hebben zich hier niets van aangetrokken en dachten alleen maar aan hun eigen financiële gewin. Ze hebben tijdens de behandeling van hun zaak nauwelijks willen verklaren en hebben geen verantwoordelijkheid genomen. Dit weegt de rechtbank strafverzwarend mee.

Naar: rechtspraak.nl

2 gedachten over “Jeugddetentie voor gewapende overval op KFC-restaurant Torontoweg

  • Straf ze vooral niet te zwaar straks hebben ze een trauma en zouden ze wel eens crimineel kunnen worden.

    Wat een rechtspraak ???

    Beantwoorden
  • Nederlander

    Wat een gebeurtenis. En dan deze straf die z o als gebruikelijk weer veel te laag is en kijk eens naar de leeftijden. Wanneer wordt Nederland eens wakker en wordt de wetgeving van het strafrecht weer eens tegen het licht gehouden ipv jaren ’70 🤔wetten. Minister Grapperhaus, voormalig advocaat, nu heb je een positie om daar wat aan te doen en wat doe je ermee 🤔🤔🤔🤔🤔. Ik hoop dat je deze boodschap begrijpt en opneemt. Succes.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *