Kort nieuws

Wietplantage aangetroffen in Stripheldenbuurt, twee aanhoudingen

In de Professor Lupardistraat in de Stripheldenbuurt is zaterdagmiddag een wietplantage aangetroffen in een woning. De brandweer werd opgeroepen om te assisteren in verband met de veiligheid. De politie heeft twee personen aangehouden.

De aanwezigheid van een plantage kwam aan het licht door onderzoek van de politie. Het betreft een woning waar in het verleden eerder wietplantages zijn ontmanteld. In die gevallen werden ze o.a. ontdekt door voorbijgangers die een wietlucht roken of andere verdachte omstandigheden hebben waargenomen. Vandaag was dat niet het geval. De plantage was opgebouwd in de kruipruimte van de woning en was zo goed verborgen dat omwonenden er niets van hebben gemerkt. “Toevallig zei ik twee weken geleden nog tegen mijn vrouw dat het nu goed gaat met dat huis”, vertelde een buurtbewoner vol verbazing.

De politie heeft twee aanhoudingen verricht in verband met de zaak. Het onderzoek loopt echter nog door en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Er kwam een graafmachine aan te pas om grondwerk te verrichten zodat een medewerker van Liander zijn werk kon doen aan de nutsvoorzieningen van de woning. De brandweer assisteerde met het ventileren van de kruipruimte, in verband met de vorming van gevaarlijke stoffen. De plantage zal vervolgens worden geruimd. Ook dan pas zal kunnen worden vastgesteld om hoeveel planten het gaat.

Een gedachte over “Wietplantage aangetroffen in Stripheldenbuurt, twee aanhoudingen

  • Wij worden ziek van dit huis altijd problemen,
    En wij maar hoge woz betalen mijn huis is niet zoveel waard naast dit huis.
    Hopelijk komt de gemeente nu een keer in actie om dit soort praktijken een keer te laten stoppen

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *