Kort nieuws

Auto’s vast in middenberm Polderdreef door gestrande vrachtwagen

Een gestrande vrachtwagen op de Polderdreef had tot gevolg dat verschillende auto’s vast kwamen te zitten in de middenberm. Ook de politie ontsprong de dans niet. Het politievoertuig dat poolshoogte kwam nemen bij de defecte vrachtwagen kwam zelf ook vast te zitten.

Een vrachtwagen die een hoogwerker kwam afleveren bij een bedrijf op industrieterrein Poldervlak kreeg maandagochtend rond acht uur pech op de Polderdreef. Het voertuig viel stil en de chauffeur kon de kolos niet meer aan de praat krijgen. De politie kwam ter plaatse om te kijken welke hulp er nodig was. Daarbij werd de vrachtwagen door de middenberm gepasseerd, maar deze bleek na de recente werkzaamheden op de dreef erg zacht, waardoor de politieauto wegzakte en vast kwam te zitten.

De Polderdreef werd bij de rotonde met de Molenweg afgesloten. Enkele voertuigen waren op dat moment al de Polderdreef op gereden, enkele andere automobilisten negeerden de afsluiting en dachten alsnog over de dreef te kunnen passeren. Toen dat niet mogelijk bleek kozen zij er ook voor om door de middenberm te rijden om terug te keren. Meerdere auto’s zijn daarbij vast komen te zitten. De politieauto is door een berger los getrokken. De andere gestrande automobilisten moesten zelf een oplossing regelen, maar ook zij konden na enige tijd hun weg vervolgen.

De defecte vrachtwagen moest worden opgehaald door een grote berger. Deze liet even op zich wachten, maar rond kwart over tien kon het voertuig tot opluchting van de chauffeur worden weggesleept. De weg, die juist op deze plaats tot voor de werkzaamheden twee rijstroken had, kon na twee uur en een kwartier weer worden vrijgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *