Kort nieuws

Straatroof met vuurwapen in Koningstraat

Op vrijdag 27 september 2019 werd ’s avonds tegen half tien een straatroof gepleegd in de Koningstraat. Onder bedreiging van een vuurwapen, moesten de twee slachtoffers meerdere spullen afgeven. De twee verdachten zijn vervolgens gevlucht. De recherche onderzoekt deze beroving en komt graag in contact met getuigen.

Een stel uit Almere kwam vrijdagavond aan bij hun woning en nadat zij hun auto hadden geparkeerd, werden de man en de vrouw door twee jongens belaagd. De man werd door een van de jongens op de grond gegooid. De jongen zag toen kans de schoudertas van de man af te nemen. Dezelfde jongen sloeg de man vervolgens met een vuurwapen op zijn hoofd.

Daarna richtte deze dader zich tot de vrouw. Zij werd vastgegrepen en ook zij kreeg een slag met het vuurwapen. Hierna volgde wederom een handgemeen met het mannelijke slachtoffer, waarbij de beide daders hem vastgrepen en spullen eisten. Tenslotte vluchtten de beide daders er te voet vandoor in de richting van de Wisselweg in de Kruidenwijk in Almere. Het volgende signalement is bekend van de twee daders:

Dader 1

 • Man
 • 18-20 jaar oud
 • 1.80-1.85 cm lang
 • Donkere tot zeer donkere huidskleur
 • Tenger postuur
 • Zwarte jas, gelijkend op een jas van het merk ‘The North Face’
 • Donkere broek en donkere schoenen
 • Bivakmuts over zijn hoofd
 • Zwarte handschoenen aan zijn handen

Dader 2

 • Man
 • 17-20 jaar oud
 • 1.70-1.75 meter lang
 • Licht getinte huidskleur
 • Tenger postuur
 • Donkere jas met onder zijn jas een vest
 • Donkere schoenen met een witte zool
 • Donkerkleurig, golvend haar

De politie is dringend op zoek naar getuigen van dit misdrijf. Mogelijk heb je iets gezien of gehoord wat de recherche kan helpen bij het oplossen van deze beroving. Bel in dat geval met de politie via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.

Naar: politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *