Kort nieuws

Meisje gewond na gewelddadige straatroof Beverstraat

Op vrijdag 27 september werd rond 21:30 uur een straatroof gepleegd in de Beverstraat in Almere. Een vijftienjarig meisje werd onder bedreiging van een mes beroofd van haar telefoon en horloge. De politie doet onderzoek naar deze beroving en zoekt contact met getuigen die meer over dit incident weten.

Het slachtoffer liep samen met een vriend op de desbetreffende avond over de Beverstraat. In de buurt van snackbar De Fauna liep de dader recht op het slachtoffer af en riep haar toe dat zij haar spullen moest geven. Vervolgens duwde hij haar ruw op de grond en bedreigde haar met een mes. Tijdens deze worsteling raakte het slachtoffer gewond aan haar pols.

Ondertussen probeerde de vriend van het slachtoffer, de dader van haar af te trekken. Dit lukte even maar al snel wist de dader zich weer tot het slachtoffer te richten. Hierna gaf het slachtoffer haar horloge aan de dader en pakte hij zelf nog haar telefoon mee. Vervolgens vluchtte hij de steeg schuin tegenover snackbar De Fauna in. Bij de snackbar brandde toen nog licht en mogelijk waren daar dus nog mensen aanwezig.

Het volgende signalement van de dader is bekend:

Jonge man
17-19 jaar oud
1.70-1.75 meter lang
Lichte huidskleur en donkere ogen
Dun postuur
Zware stem
Donkere jas en trainingspak

De politie is dringend op zoek naar getuigen van dit misdrijf. De politie komt ook graag in contact met mensen die zich die avond in de Beverstraat of in snackbar De Fauna bevonden via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.

Naar: politie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *