Nieuws

Grote zoekactie na auto te water alarm

Hulpdiensten zijn zondagmiddag rond 13:30 uur lange tijd bezig geweest met een zoekactie na een melding van een auto te water in Waterwijk.

De reden van de melding bleek een automatisch alarm van een Tesla die dit automatisch verzend wanneer deze in het water terecht komt. Die zou zijn gebeurd nabij het Madisonpad ter hoogte van de IJsselmeerbrug. Direct werden een groot aantal hulpdiensten gealarmeerd.

De brandweerduikers van Almere en Lelystad zijn te water gegaan om een eerste zoekslag te maken nabij de plek waar de auto mogelijk zou liggen. Naast twee ambulance heeft ook personeel van het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam stand-by gestaan. Nadat in eerste instantie niets werd aangetroffen werd later nog met peilstokken de gehele sloot afgezocht.

Ondanks dat er naast de melding ook in het riet bandensporen werden aangetroffen bleek het te gaan om loos alarm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *