Kort nieuws

Verdachte van straatroof Bouwmeesterbuurt op heterdaad aangehouden

In de nacht van donderdag op vrijdag vond in de Bouwmeesterbuurt een straatroof plaats in de J.T.P. Bijhouwerstraat. Het slachtoffer belde na te zijn beroofd met de politie. Toegesnelde politieagenten hielden vervolgens in de omgeving een verdachte aan.

Om 01:30 uur liep een 17-jarige jongen uit Almere vanaf de bushalte Bouwmeesterbuurt naar huis. In de J.T.P. Bijhouwerstraat werd hij plotseling door een belager vastgegrepen. Vervolgens beroofde deze man de 17-jarige jongen. Onder bedreiging van een mes moest hij zijn sieraden afstaan aan de dader. Na de beroving kon de jongen naar huis vluchten. Opvallend is dat de dader hem, terwijl het slachtoffer zich uit de voeten maakte – excuses naschreeuwde.

Eenmaal veilig thuis aangekomen, belde de jongen de politie. Hij gaf een goed signalement van de man die hem zojuist had overvallen. Agenten zijn meteen op onderzoek uitgegaan in de omgeving. Al snel herkenden zij een man die aan het opgegeven signalement voldeed. Deze man verschool zich aanvankelijk in het struikgewas maar bij het zien van de politiemensen rende hij er vandoor. Omdat hij weigerde zich over te geven, hebben agenten de man met geweld overmeesterd en geboeid. Bij de man troffen agenten een mes aan.

De verdachte die is aangehouden voor de straatroof is een 21-jarige man uit Almere. Hij is ingesloten op een politiebureau voor verhoor. Het 17-jarige slachtoffer heeft aangifte gedaan van dit misdrijf bij de politie. Gelukkig is hij door de beroving niet gewond geraakt, maar hij is wel erg geschrokken.

Een gedachte over “Verdachte van straatroof Bouwmeesterbuurt op heterdaad aangehouden

  • Ter koele

    Gaat weer lekker bij ons in de straat vandaar vandaag de politie in de straat.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *