Veroordeelde drugssmokkelaar aangehouden in Almere

Het speciale team van de politie en Openbaar Ministerie (OM) dat zich bezighoudt met de opsporing van mensen die een straf moeten uitzitten, FastNL, heeft maandagavond een door Turkije gezochte man aangehouden in Almere. Dat heeft het OM gisteren bekend gemaakt.

Het gaat om een 36-jarige Turk die aan het werk in een bedrijf in Almere. De man werd in 2013 aangehouden op het vliegveld van Istanbul. Hij probeerde uit te reizen met 6 kilo cocaïne en bijna 50 kilo aan XTC. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar maar wist Turkije te ontvluchten. Waarschijnlijk heeft hij de afgelopen jaren doorgebracht in Zweden en Nederland, zo denkt FastNL.

De man zit vast en de uitleveringsprocedure loopt.

Dit is een persbericht van het OM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.