Accu elektrische fiets vliegt in brand tijdens het laden in Literatuurwijk

Dinsdagavond is er aan de Pierre Kempstraat in Literatuurwijk een accu van een elektrische fiets in brand gevlogen tijdens het opladen. De accu lag in huis op te laden, hierom is er melding gemaakt van een woningbrand.

Kort voor twaalf uur ontstond de brand in de accu. De brandweer is vervolgens ter plaatse gekomen en heeft de accu geblust. Kortsluiting in accu’s is erg lastig uit te krijgen, aangezien accu’s opnieuw warm worden. De brandweer heeft de accu hierom ondergedompeld gelaten in een grote emmer met water, zodat deze niet opnieuw zou ontbranden.

Een ambulance is ter plaatse gekomen om te bewoners te controleren op het inhaleren van rook. Niemand hoefde met de ambulance mee naar het ziekenhuis. De woning is vervolgens nog geventileerd door de brandweer.

Een gedachte over “Accu elektrische fiets vliegt in brand tijdens het laden in Literatuurwijk

 • 25 juli 2019 om 07:35
  Permalink

  Veelal de meeste accu’s van elektrische fietsen zijn Lithium-ION-accu’s. Deze bevatten Lithium. Lithium reageert zeer heftig met water. Daarbij ontstaat hoog-brandbaar/explosief waterstofgas en verloopt de chemische reactie zo heftig dat veel warmte ontstaat en (her)ontbranding zomaar kan gebeuren. Als de bewuste accu in dit voorval van het soort Li-ion is, dan moet het onderdompelen in water zeker sterk afgeraden worden, sowieso voor de veiligheid.
  Lithium-branden dienen met een droog blusmiddel geblust te worden, zoals zand of zout.
  Kijk maar eens op:
  https://www.reddit.com/r/Whatcouldgowrong/comments/auagd7/if_i_put_a_lithium_battery_in_water/

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.