Nieuws

Stille tocht voor onopgeloste moorden

Op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere is zaterdag een stille tocht gehouden om aandacht te vragen voor onopgeloste cold case-zaken.

De stille tocht is gehouden onder het motto ‘zwijgen over moord blijft ongehoord’. Het is een eerste keer dat op deze manier landelijk aandacht wordt gevraagd voor de meer dan duizend onopgeloste cold-casezaken. Het is een initiatief van Wicky van der Meijs uit Almere. Haar vader werd in januari 2002 tijdens het uitlaten van zijn hondje doodgestoken in de buurt van zijn huis in Hilversum. De zaak is nog altijd onopgelost. Op de Facebookpagina Onopgeloste Moorden verzamelt van der Meijs brieven die zijn geschreven door nabestaanden. Met de brieven en de stille tocht willen de nabestaanden uiting geven aan hun verdriet en vragen.

Bij de stille tocht waren de burgemeester van Almere Franc Weerwind en de landelijk portefeuillehouder cold cases van de politie aanwezig. Er werden verschillende toespraken gehouden waarin gezamelijk een oproep werd gedaan aan eenieder die informatie over een onopgeloste moordzaak heeft om zich te melden, maar ook om daders te bewegen tot wroeging. Misdaadjournalisten Peter R. de Vries, Mick van Wely en John van den Heuvel liepen eveneens mee. Bij de tocht waren ongeveer 150 mensen aanwezig. Nabestaanden werden vooraf gevraagd foto’s mee te nemen.

Na de stille tocht werd er een monument onthuld alwaar nabestaanden bloemen konden leggen. Het staat op een grasveld langs de Kemphaanlaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *