Nieuws

Stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan Patrick Erkamps

Woensdagavond hebben familie, vrienden, kennissen en vele anderen een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan Patrick Erkamps uit Almere.
Daarbij waren ongeveer 250 mensen aanwezig. Omdat Erkamps altijd voor anderen klaarstond, vonden de organisatoren dit een gepaste manier om de laatste eer aan hem te bewijzen.

Aanleiding voor de stille tocht is de gewelddadige dood van Erkamps eind mei. Hij werd toen op de Markerkant ernstig mishandeld. Ondanks de inzet van vele hulpdiensten overleed hij later in het ziekenhuis. Enkele dagen later werd de 38-jarige Gershwin V. uit Almere aangehouden op verdenking van moord dan wel doodslag. De twee waren al langer verwikkeld in een burenruzie.

De stille tocht begon om 20:00 bij sporthal Waterwijk alwaar iedereen zich had verzameld. Via het Madisonpad ging de stoet naar de plek waar het was gebeurd. Daar is eerder al een gedenkplek gemaakt met vele bloemen, biertjes, voetbalshirts en persoonlijke boodschappen. Na de stille tocht werden daar twee gedenkstenen bij gelegd. Door de moeder van Erkamps werd een steen met het symbool tegen zinloos geweld gelegd, de ander was met de naam van Patrick. Hierna werd een minuut stilte in acht genomen.

Een gedachte over “Stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan Patrick Erkamps

  • Mooi gedaan. Alleen schande dat hier wel wordt aangehouden op “verdenking van” en in een zaak in mijn directe omgeving die aanhouding niet wordt gedaan omdat er geen directe getuigen zouden zijn. Nee, ze wachten niet tot de getuige staat te filmen om hun misdaad vast te leggen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *