Nieuws

Grootschalige zoektocht naar gaslek in winkels Noordeinde

Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag op het Noordeinde lange tijd bezig geweest met een melding van gaslek.

Na verschillende metingen van de brandweer bleek dat er inderdaad sprake was van een gaslek. Alleen de bron vinden bleek een lastige taak. Uit voorzorg zijn daarom alle bovenliggende woningen ontruimd en werd een deel van het Noordeinde nabij de Chicagostraat afgezet. Vanwege de vele panden die ook moesten worden onderzocht werd er opgeschaald en kwamen extra eenheden van de brandweer ter plaatse. Ook netbeheerder Liander is inmiddels aanwezig om ondersteuning te verlenen.

Later werd bij de naastgelegen Jumbo supermarkt ook melding gemaakt van een gaslucht. Bij de Jumbo werd niks aangetroffen. Ondertussen is Liander verder gaan zoeken naar de exacte plaats van de lekkage. In de Londenhof is onder andere een gat gegraven om bij de gasleiding te komen. Rond 16:00 uur werd er door de hulpdiensten afgeschaald en de afzetting werd opgeheven. Liander is verder gegaan met de zoektocht naar de oorzaak.

Een gedachte over “Grootschalige zoektocht naar gaslek in winkels Noordeinde

  • Overburen die dus tussen de meldingen in wonen zijn niet ge├»nformeerd en pand waar lek zou zijn wordt op dit moment gestript. Geeft te denken…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *