Nieuws

Ereteken voor omgekomen brandweermensen

Iedere derde zaterdag in juni herdenkt de brandweer de omgekomen brandweercollega’s. Zaterdag stond de brandweer stil bij de moed en daadkracht van de brandweermensen die omkwamen tijdens de uitoefening van hun vak. 

Bij het brandweermonument in Arnhem vindt op die dag de nationale herdenking voor zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s plaats. Naast het nationale monument heeft de kunstenaar ook een ereteken met water ontwikkeld. Het ereteken wordt gevormd door twee brandweerspuiten die een ereboog van water maken. Tijdens de nationale herdenking wordt om 13.00 uur het ereteken gemaakt.

Aan alle brandweerkorpsen en -posten in Nederland werd het verzoek gedaan om op zoveel mogelijk posten en kazernes, gelijktijdig aan het herdenkingsmoment het ereteken te maken. Ook de brandweerkazernes in Almere deden mee aan de herdenking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *