Nieuws

Zomers weer trekt veel bezoekers naar Landelijke Veiligheidsdag

Zaterdagmiddag is voor de zesde keer de Landelijke Veiligheidsdag in Almere gehouden. 

Het hoofdthema van dit jaar was cyberveiligheid. Verschillende pleinen in het centrum van Almere hadden elk een eigen subthema passend bij het hoofdthema. De dag werd traditiegetrouw om 12:00 uur officieel geopend door onder ander burgemeester Franc Weerwind.

Tussen 10.00 en 17.00 uur werden op de Esplanade verschillende demonstraties gegeven door de verschillende overheidsdiensten. Zo was er een zogenoemde multi-demo van brandweer, politie, GGD en Rijkswaterstaat waarbij een aanrijding werd gesimuleerd tussen een auto en een bus. Ook de landmacht en de reddingsbrigade hielden diverse demonstraties.

Daarnaast waren er informatiestands en vele andere activiteiten bij onder andere de Koninklijke Marechaussee, Landmacht, Marine, Douane, DARES, ANWB, Veilig Verkeer Nederland, NS, Keolis, ROC Flevoland, Rode Kruis, politie, brandweer, ambulance, Reddingsbrigade en Rijkswaterstaat. Verder kon er op het Weerwater met verschillende boten worden meegevaren.

Veiligheidsmuseum PIT was voor de gelegenheid gratis toegankelijk voor bezoekers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *